Doğumdan Önce Yapılması Gerekenler

hamilelik, hamile kadın, hamile wallpaper, güzel hamile, hamile kadın, güzel hamile kadın görseli,

Hamilelik haberini aldınız ve doğuma her gün bir adım yaklaşıyorsunuz. İster hamileliğinizin başında isterse sonlarında olun en çok düşündüğünüz şey elbette ki doğum anını kolayca atlatabilmek. Bu sebeple doğumdan önce yapmanız gereken maddeleri sıralayarak hamileliğinizi bir gözden geçirmenizi ve gerekirse düzene sokmanızı sağlamaya çalışalım. Doğumdan önce yapılması gerekenler aşağıda sizler için sıralanmıştır.

  • 1- Beslenme

hamilelikte beslenme, hamilenin beslenmesi, hamile kadının beslenmesi, hamile yemek yeme,Hamilelikte en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında beslenme geliyor. Unutmamalısınız ki siz ne yerseniz bebeğiniz de içeride onunla besleniyor. Bu yüzden doktorunuzun önerdiği beslenme talimatlarına muhakkak uymalısınız. Takviye almanız gerekiyorsa bunu atlamamalısınız. Mümkün olduğunca doğal ürünlerden abartıya kaçmadan tüketmelisiniz. Periyodik muayenelerinizde vücudunuzda bulunan vitamin, demir, b12 vb. eksiklikler varsa doktorunuzun talimatlarına muhakkak riayet etmelisiniz. Gerekirse takviye ilaçlarla bu açığı kapatmalısınız. İlaç almayayım gibi bir düşünceye kapılmamalısınız. Unutmayın en doğru kararı doktor verecektir. Kendi kafanıza göre ilaç almamalı, doktorun verdiği ilaçları içmemezlik yapmamalısınız.

  • 2- Bilgilenme

hamilelik kursu, hamile kadınlar, hamile eğitimi, hamilelik eğitimi, hamile kadına eğitim,Doğum öncesinde sizi en çok rahatlatacak şey bu konuda bilgili olmaktır. Hamilelik haberini almanızın ardından hem doğum hem öncesi yapmanız gerekenleri öğrenmelisiniz. Bunun için gebelik kurslarına ve eğitimlerine katılmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu sayede hamileliğinizi daha rahat geçirecek tüyoları öğreneceksiniz. Aynı zamanda etrafınızda sizin gibi bebek bekleyen anne adaylarının olduğunu görmek ve onlarla iletişim içinde olmak da sizi rahatlatacaktır. Ayrıca bu aşamada yalnız olmadığınızı bilmek size psikolojik bir güç de verecektir. Diğer anne adayları ile iletişime geçmek hamilelik ve annelik konularında bilmediğiniz basit püf noktaları öğrenmenize de yardımcı olacaktır.

  • 3- Kendi Doğumunuz

doğum anı, eski doğum anı, doğum zamanı, hıkınma, siyah beyaz doğum anı,Yapılan araştırmalara göre annenin doğum hikayesi ile bebeğinin doğum hikayesinin genel olarak benzerlik gösterdiği yönündedir. Bu sebeple annenize kendi doğumunuzun ne şekilde olduğu sorusunu yöneltin. Eğer zor bir doğum ile dünyaya gelmişseniz bu konuyu kendi doktorunuz ile paylaşın. Bu konuda o size gereken bilgiyi verecek ve bundan etkilenmemeniz için gerekirse sizi gebe terapistine yönlendirecektir. Gece terapistine gitmekten çekinmeyin. Konuşmak, anlatmak ve dinlemek size iyi gelecektir. Yanlış bilinen bilgileri ortadan kaldıracak ve kaygılarınız hafifleyecektir.

  • 4- Egzersiz

hamilelikte egzersiz, hamilelikte spor, hamile kadın spor, hamile kadın plates, hamile kadın plates topu,Hamilelik için spor‚ hareket önemli kavramlardır. Özellikle 3. aydan itibaren yapacağınız egzersizler ya da plates gibi sporlar bedeninizin doğuma hazırlanmasına yardımcı olacaktır. İmkanınız varsa hamileler için düzenlenen egzersiz derslerine katılabilirsiniz. Bu konuda uzman kişiler doğum için nefes teknikleri ile birlikte daha iyi bir hazırlık süreci geçirmenizi sağlayacaktır. Ancak egzersiz yaparken asla bilinçsizce yapmamalısınız. Hangi egzersizleri yapmanız gerektiğini doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. Bilinçsiz egzersiz yapımı, ısınmadan egzersize başlanması, ani hareketler yapımı, bilinçsiz ağırlık kaldırma vb. gibi aksiyonlar hamilelik döneminizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple muhakkak profesyonel bir destek almalısınız. Maddi imkanınız düzenli olarak hamilelik egzersizi hocasına gitmeye elvermiyorsa. Bir iki kere gidip sizin vücut kütle endeksinize göre bir program çıkartmasını isteyebilirsiniz. Ve bu program doğrultusunda evde hamilelik egzersizi yapmaya devam edebilirsiniz. Doğumdan önce yapılması gerekenler maddelerinin en önemli ayağı egzersizdir. Unutulmamalıdır ki, sancısız bir doğum için hamilelik süresinde yaptığınız egzersizler oldukça önemlidir.

  • 5- Rahatlamak

hamilelikte rahatlama, hamilelikte meditasyon, meditasyon yapan hamile kadın, hamilelikte rahatlama,Rahat bir doğum için en önce siz kendinizi rahatlatmış olmalısınız. Bunun için tedirginliğinizi içinizden atın ve kendi kendinizi rahatlatmayı öğrenin. Doğum için gevşemek oldukça önemli bir unsur. Rahim kaslarının aktif rol aldığı doğum anında diğer kaslarınızın gevşemiş olmaları gerekir. Mevcut enerjinizi sadece bebeğin doğumuna vermelisiniz. Yukarıda bahsettiğimiz; nefes egzersizi ve vücut egzersizlerini yaptıysanız bu konuda daha bilinçli olacağınız için doğum esnasında minimum sorun yaşayacaksınız. Ayrıca yine doğum öncesi gittiğiniz gebe terapisti bu aşmayı daha öncesinde konuştuğunuz için tedirginliğiniz ve kaygınız optimum düzeyde olacaktır.

  • 6- Daima Hazır Olmak

hamilelikte rahatlama, hamilelikte meditasyon, meditasyon yapan hamile kadın, hamilelikte rahatlama,Doğumunuzun erken gerçekleşebileceğini de unutmayın. Bu yüzden hazırlıkları sadece 9. ayı düşünerek yapmayın. Doğum çantanız her daim hazır bulunsun. Doğumdan önce yapılması gerekenler konusun en başında bu erken doğum riskini bilmeli ve ona göre gerekli tedbirleri almanız çok önemlidir. Çantanız ve bilmeniz gerekenleri öğrenmiş olmanız gerekiyor. Siz kendi üzerinize düşenleri yaptığınızda geriye kalan sadece rahat bir psikoloji ile doğuma girmek olacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir