Formatlama Diyeti

beyni formatlama, beyni sıfırlama, fortmatlama diyeti,

Formatlama diyeti adını çok duymadığımız genelde Avrupa’da sıkça kullanılan bir diyet türüdür. Özellikle inatçı kiloların verilmesine yönelik olan bu uygulama, çok uğraşılan ama bir türlü verilemeyen kiloların verilmesini çok kısa bir süre içerisinde sağlıyor. Vücudu sıfırlama diyeti; metabolizmayı eğiterek dengeliyor ve kilo vermede de kişiye yardımcı oluyor. Yani metabolik beslenme programını formatlıyor ve metabolizmayı kilo vermek için ayarlıyor. Aynı zamanda tiroid fonksiyon bozukluklarında, insülin direncinde, metabolik sendromlarda da bu yöntemden faydalanıyor.

Formatlama Diyeti Nedir?

Formatlama diyeti yapımını en basit bir şekilde ifade etmek gerekirse; metabolizmanın yeniden ayarlanması olarak da tanımlamak mümkündür. Nasıl bilgisayarlarımızda bir risk gördüğümüzde format atma isteği duyuyorsak, aynen o şekilde insan metabolizmasının da formatlanmaya ve yeniden dengelenmeye ihtiyacı vardır. Çeşitli din kültürlerinde bulunan oruç tutmanın da vücuda en büyük faydası işte bu formatlama yöntemidir. Bu şekilde beden yeniden bir dengeye kavuşmakta ve arınmaktadır. Bu programda her kişinin kendi metabolizmasına göre uygun olan besinlerin alınması sağlanır. Bu besinleri uygulama aşamasında gıda intolerans testi yaptırmak gerekir.

mezura, diyet, mezura diyeti,

Formatlama Diyeti Nasıl Yapılır?

Formatlama diyetinin uygulanma aşamaları madde madde isse şöyledir;

  • İlk olarak 10 veya 12 saat aç kalan kişinin kanı alınır ve Türkiye’de yer alan anlaşmalı olan laboratuvarlara gönderilir.
  • Kan analizinde böbrek fonksiyonları (ürik asit, üre vb.), karaciğer enzimleri, insülin direncine, vücudun enflamasyon kriterlerine, obeziteye bakılarak, tiroid fonksiyonları ve kan sayımlarına bakılarak ayrıntılı bir şekilde check-up yapılır.
  • Bu check-up sonucundan doktor raporunu hazırlar ve bir dâhiliye uzmanı ile görüşür
  • Bu tüm bunların ardından, kişinin verilerine göre yaklaşık olarak 20-25 sayfadan oluşan bir besin programı hazırlanılır.
  • Bu programın içeriğinde, kilo verebileceğini ve insülin direnci, metabolik dengenin hangi besinler ile ayarlanacağı, tiroid, obezite gibi sağlık sorunlarını nasıl alt edeceği anlatılır.
  • Haftada bir kez ve 10 günde bir olacak şekilde doktor hastayı muhakkak görmeli ve detaylı bir şekilde incelemelidir.

Vücudu Sıfırlama Diyeti ile Kilo Verme

Vücudu sıfırlama diyeti bir program olarak nitelendirildiği gibi aynı zamanda diyet yöntemi olarak da kullanılmaktadır. Eğer amaç bu noktada kilo vermek ise bu diyet, metabolik ayarını yapmak amacı ile uygulanabilir. Diğer hastalıkların tedavisinde kullanıldığı zaman ise bir çözüm olarak kullanılmaktadır. Gerekli araştırmalar detaylı bir şekilde gerçekleştirildiğinden ve bunun ardından kişilerin değerlerine göre bir besin programı meydana getirildiğinden kişilere bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu uygulamayı genellikle kısa süre içerisinde zayıflamak isteyen kişiler denemektedir. Ama her insanın hayatında belirli dönemlerde mutlaka uygulaması gereken bir diyettir bunun nedeni ise diyet esnasında vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlaması ve direnci toplamasıdır.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir