Zencefilin Faydaları

zencefil, zencefil fotoğrafı, toz zencefil, taze zencefil, toz ve taze zencefil,

Öncelikle zencefilin faydaları saymakla bitmez. Kışın kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların doğal tedavi yöntemlerinden bir tanesi de zencefildir. Zencefilin saymakla bitmeyen bir çok faydası bulunmaktadır.

Çok uzun seneler önce Çin, Hindistan ve bir takım Asya ülkelerinde alternatif tıp kitaplarında yer alan ve hastalıkların ya da rahatsızlıkların tedavisinde faydalanılan zencefil, bu özelliğinin yanı sıra yemeklere lezzet katan bir baharat çeşididir.

Zencefilin Faydaları Neye İyi Gelir?

Grip, nezle veya soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda bir çay kaşığı toz halinde bulunan zencefilin; bir çorba kaşığı bal ile birleştirilip macun kıvamına gelene kadar karıştırıldıktan sonra tüketilmesi; kişinin adeta içini ısıtacak bir etki yaratıp, bronş kanallarının da açılıp temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Eğer hastalığın beraberinde balgam oluşumu veya öksürük gibi durumlar varsa bu sıkıntıların hafiflemesinde de etkilidir. Herhangi bir yan etkisi olmayan doğal aspirin görevi gören zencefil kanı sulandırma özelliği olduğu gibi damarların açılmasına ve pıhtılaşmanın engellenmesine de katkıda bulunur.

Beyni canlandırma, zihin açma ve hafızayı güçlendirme gibi bir takım zencefilin faydaları olduğu için özellikle yeni projeler üretmek isteyen veya sınava hazırlanan kişiler için belirli aralıklarla zencefilin tüketilmesi oldukça faydalı olacaktır.

Kişinin kronik bir rahatsızlığı yüzünden sürekli kullandığı herhangi bir ilaç olması durumunda; bu ilacın vücutta bıraktığı yan etkiyi minumum seviyeye çeken zencefil, aynı zamanda iyi bir bulantı ilacı olma özelliğine de sahiptir. Geçirilen cerrahi operasyonlardan sonra veya deniz ya da uçak tutması gibi problemleri olan kişiler mide bulantısı yaşamamak için zencefilden faydalanabilir.

zencefilin faydaları, zencefil zayıflık, zencefilin faydası, zencefiller,

Zencefilin Faydaları Nelerdir?

  1. Zencefilin gebeliğin hemen ardından emzirme dönemde de annenin sütünü arttırıcı ve hastalıklara karşı koruyan bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır.
  2. Bunun dışında hamilelikten sonra kadınların ortak şikayeti olan fazla kiloların kaybedilmesine de imkan sağlayan zencefil sindirim sistemini düzenleyerek şişkinlik ve kabızlık gibi durumların oluşmasını engeller.
  3. Kış aylarında sık tüketilen bir içecek olan sahlep üzerine tarçın yerine zencefil koyulması hem değişik bir lezzet yaratmanıza hem de gün içerisindeki yorgunluğunuzdan kurtulmanız için bire bir olacaktır.
  4. Turşuculardan temin edebileceğiniz zencefil turşusu ise akşam yemeklerinizde bir iki tane yediğiniz taktirde sindirimin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.
  5. Zencefil çok uzun seneler boyunca bir besin ve alternatif tıp yöntemi olarak insanlar tarafından sıkça kullanılmıştır. Henüz bilinen bir yan etkisi veya neden olduğu sağlık problemi ile karşılaşılmamıştır.
  6. Özellikle yağmurlu havalarda çok sıkıntı çeken romatizma hastalarına zencefil ve bal karışımı tavsiye edilir. Günde üç kaşık bal ve zencefil karışımı tüketildiği taktirde özellikle bacaklarda ve bel bölgesinde meydana gelen ağrılarının oluşmasına engel olacaktır.

zencefil, zencefil ile zayıflama, zencefil zayıflatır mı, zencefil ve mezura,

Zencefil Çayı ile Zayıflama

Günümüzde stresle birlikte daha çok görülmeye başlayan mide sancısı ve mide bulantısı problemi için faydalanılan zencefil çayı, başta Hindistan olmak üzere birçok ülkede şişkinlik problemine, fazla kiloların verilmesinde ve ishal probleminin tedavisinde yaklaşık iki bin senedir kullanılmaktadır. Zencefil çayı ile yapılan bilimsel çalışmalar zayıflamak isteyen kişilerin tüketmesi durumunda kilo vermeye de yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır.

zencefil çayı, zencefil çayı tarifi, ballı zencefil çayı,

Zencefil Çayı Tarifi

Zencefil çayı hazırlamak için toz ve taze zencefil kökü olmak üzere iki farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Toz halinde kullanan kişiler için bir fincana bir çay kaşığı zencefil tozu yeterli olacaktır. Taze zencefil kullanacaksanız bir veya iki dilim yeterlidir. Zencefil çayını hazırlamak için kullanacağınız yönteme göre hazırlayacağınız bir fincan içerisine; kaynar su ilave edip on beş dakika kadar demlenmesini beklemeniz yeterlidir. Zencefil çayının tadının acı gelmesi durumunda tatlandırıcı için bal ilave edebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir