Ağlamanın Faydaları ve Zararları

ağlayan kadın, göz yaşı döken kadın, ağlamaklı kadın,

Basit bir olay olarak gördüğümüz ağlamak vücutta birçok etkiyi de beraberinde getirmektedir. Özellikle ağlamak hem ruhi yönden hem de bedenen birçok fayda sağlamaktadır. Ağlamanın faydaları yani ağlama eylemi sadece duygusal değişim anında dışarıya verdiğimiz bir tepki olmaktan daha fazlası. Faydaları ile ihtiyaç haline gelebiliyor. İşte tüm yönleri ile ağladığımızda gördüğümüz artı ve eksiler.

Ağlamanın Faydaları

Stres asrın insanlarının en büyük problemlerinden biri. Vücudumuzda hemen her zerremizi etkileyen stres ciddi bir problem herkes için. Stres bazı yollarla vücuttan atılabiliyor. Ağlamak da stresten kurtulmak‚ uzaklaşmak için yapabileceğimiz en ideal yöntem. Ağlayarak vücutta rahatlama meydana gelir. Ağlamayan kişilerin üzüntü ve streslerini içlerine attıklarını düşünürüz. Bu kesinlikle doğru bir düşünce. Duygusal üzüntüleri içlerinde yaşayarak enerjilerini dışarıya atamayan insanlar bir süre sonra bu birikimler neticesinde farklı tıbbi hastalıklar meydana gelir. Bu yüzden üzülüp sıkıldığımızda ağlamak en iyi alternatiftir.

Ağlarken kalp damarlarımızın dahi açıldığını biliyor muydunuz? Evet‚ üzüldüğü zamanlarda gözyaşı döken insanlarda kalp damarlarında açılma meydana geldiği yapılan araştırmalar sonucu ispatlanmıştır. Buna bağlı olarak da kalp, bu bireylerde daha sağlıklıdır. Kalp hastalıklarını geçirme oranı daha düşüktür. Ağlamaktan etkilenen bir diğer durum da kan basıncıdır. Üzüntü ve stres durumunda genel olarak tansiyon çıkar. Ancak üzüldüğünüzde ağlarsanız tansiyonunuz normal değerlere dönecektir.

Ağlayan kişilerde uyku ve iştah problemleri de daha aza indirgeniyor. Üzüldüğünde ağlayan kişilerin rahatlayarak daha kolay uyuduklarını ve aşırı iştahtan kurtulduklarını biliyoruz. Ayrıca göz kuruluğuna da ağlamak çare oluyor. Sık ağlayan kişilerde göz kuruluğu şikayetine rastlanmıyor. Ağlamak sadece fiziksel bir rahatlama değil‚ ruhen de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

ağlayan adam, göz yaşı, göz yaşı döken adam, ağlayan erkek, erkekler ağlar mı,

Ağlamanın Zararları

Ağlamanın zararlarından faydaları kadar uzun uzun bahsedemeyeceğiz. Ağlamak sadece harici birkaç soruna sebep olabilir. Bu da göz kızarmasıgöz şişmesi gibi geçici problemler olacaktır. Bunun için de şişen gözlerinize soğuk çay poşetlerinden koyabilir‚ bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Sonuç olarak; ağladığınızda ruhen sorunlara karşı direnç göstermemiş olursunuz. Bu sayede ağlamanız geçtikten sonra o üzüntü dolu depresif halinizden kurtulmanız mümkündür. Ağlamak utanılacak bir şey değil, tamamen insanın doğasında olan bir eylemdir. Ağlamak güçsüzlük göstergesi değil, ağlamak faydalı bir eylemdir.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir