Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

ağız kokusu, kötü ağız kokusu, iğrenç ağız kokusu, yeşil ağız kokusu,

Ağızda kötü koku problemi birçok insanın yaşadığı‚ sosyal hayatı kötü etkileyen‚ özgüvenin dahi düşmesine sebep olan bir problemdir. Peki evde ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusuna sebep olan birçok neden vardır. Bunların başında ağızda bulunan bakteriler gelmektedir. Yemek artıkları ile birlikte üreyen bakteriler ağız içerisinde kendilerine yaşam alanı edinmekte ve dişlerinizin arasından kötü koku yaymaktadır. Yani dolaylı olarak temizlik eksikliğini ilk sebep olarak gösterebiliriz. Dişleri güzel ve düzenli fırçalama ile birlikte diş ipi kullanarak bu problemi kesin olarak ortadan kaldırabilirsiniz.

Ağız kokusu problemi yaşıyorsanız bir dişçiye görünerek herhangi bir çürük olup olmadığından emin olmalısınız. Çürükler de ağızda kötü koku oluşumuna davetiye çıkarıyorlar.

Eğer siz dişlerinizi düzenli olarak fırçalayan‚ gece yatmadan önce gargaranızı yapan ve diş ipi ile diş aralarını güzelce temizleyen bir bireyim diyor‚ herhangi bir çürüğünüzün de olmadığını düşünüyorsanız sizin için önerebileceğimiz birkaç bitkisel reçete var. İşte şimdi bu bitkisel çözümlere değineceğiz.

ağzı kokan kadın, kadının ağzı kokuyor, ellleriyle ağzını kapatan kadın, şaşırmış kadın, yukarı bakan kadın,

Evde Ağız Kokusu Bitkisel Çözüm

Öncelikli olarak nanenin ferahlatıcı‚ kötü kokuları giderici etkisinden faydalanalım. Bir su bardağına bir çay kaşığı kurutulmuş naneyi atın ve kaynatın. Hazırladığınız bu sudan günde sabah ve akşam olmak üzere iki bardak tüketin. Ağızda istenmeyen, kötü kokuların yerini mis gibi mentol kokusu alacaktır. Kötü kokuyu arındırmanın yanında nefesinizi de açacaktır.

Anasonu rahatlatıcı etkisi ile daha önce duymuş olmalısınız. Şimdi ise anasonun ağız kokusunu giderici etkisinden bahsedeceğiz. Anason içeriğinde çok sayıda aromatik bileşik barındırır. Bu da ağız içerisinde yaşayan ve kötü kokuya sebep olan bakterilerin üremesini önleyici etki gösterir. Yemeklerden sonra 3 ya da 4 tane anason çiğnemeniz yeterli olacaktır. Çiğnedikten sonra anasonu çöpe atabilirsiniz. Yutmanıza gerek yoktur.

Adaçayını da ağız kokusu problemi yaşayanlar için öneriyoruz. Günlük olarak içme alışkanlığı kazandığınız taktirde hem adaçayının birçok faydasından istifade edebilir hem de ağzınızdaki kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Bunun için bir su bardağı sıcak suda bir çay kaşığı adaçayını demleyerek tüketmeniz yeterli. Adaçayı faydaları sadece ağız kokusunu önlemek için değil, ayrıca kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.

Ağızdaki iltihap ve yaralar‚ aftlar da ağız kokusunu beraberinde getiren faktörler arasında yer alıyorlar. Bu sebep ile ortaya çıkan ağız kokuları için ise önerimiz kekik olacak. Yemek ve salatalarınızda kekik baharatını kullanabilirsiniz. Ancak kekiğin esas faydasını görebilmek için kurutulmuş kekikleri su içinde kaynatın. Elde ettiğiniz bu su ile gargara yapın. Bunu her gün düzenli yaptığınızda hem ağız yaralarınız tedavi olacak hem de koku probleminiz ortadan kalkacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir