Sezaryenin Riskleri Nelerdir?

sezeryan doğum, sezeryan doğum nedir, sezeryan doğum yapanlar, sezeryan doğum sonrası, sezeryan doğum kadınlar kulübü, epidural sezeryan doğum izle, sezeryan doğum hakkında bilgi, sezeryan doğum riskleri, sezeryan doğum baştan sona izle,

Sezaryen doğum bilindiği üzere aslında tam olarak bir ameliyattır. Bu sebeple anestezi uygulanır ve kanama komplikasyonları gelişir. Bu sebeple diğer karın ameliyatlarında ne gibi riskler mevcutsa bunda da ameliyat riskleri mevcuttur. Ayrıca bu ameliyatta söz konusu olan bir bebeğin dünyaya gelmesi olduğundan bu risklerden ziyade bazı zararlar da beraberinde gelir. Bu yüzden insan doğasına aykırı olan bu doğum ameliyatının sadece ve sadece gerekli olan‚ annenin herhangi bir hastalığının normal doğuma engel olması durumunda tercih edilmesini öneriyoruz.

Sezaryen doğumun zararları arasında çeşitli organ tahribatları başta geliyor. Çok sık görülmese dahi bazı ameliyatlarda enfeksiyon oluşabiliyor‚ kanama olabiliyor‚ mesane‚ rahim ve bağırsaklarda yaralanmalar söz konusu olabiliyor. Çok nadir görülse de aşırı kanamanın durdurulamaması ile birlikte rahmin alınması gerekebiliyor.

sezeryan ameliyat izi, sezeryan izinin kabarması, sezeryan izi fotoğrafları, sezeryan doğum yapanlar, sezeryan doğum riskleri, sezeryan doğum kadınlar kulübü, sezeryan doğum sonrası, ünlülerin sezeryan izleri, sezeryanla doğum yapanlar kaç günde iyileşir,
sezeryan ameliyat izi, sezeryan izinin kabarması, sezeryan izi fotoğrafları, sezeryan doğum yapanlar, sezeryan doğum riskleri, sezeryan doğum kadınlar kulübü, sezeryan doğum sonrası, ünlülerin sezeryan izleri, sezeryanla doğum yapanlar kaç günde iyileşir,

Normal doğumda da küçük oranda bulunan bacak damarlarında pıhtı oluşması‚ akciğerlere pıhtı atılması riskleri sezaryen doğum ameliyatında daha yüksek oranda karşılaşılabiliyor. Sezaryenin riskleri doğumun zararlarından bir tanesi de doğum sonrası anne bebek iletişiminin daha geç oluşmasıdır. Buna neden olan bir faktör annenin ağır bir ameliyattan çıktığı için daha geç iyileşecek olmasıdır. Normal doğuma göre anne daha geç taburcu olur‚ günlük hayatına daha geç döner.

Normal doğum sonrasında bebek anneye ilk verildiğinde annenin göğüslerinde süt olur ve emzirme genel olarak gerçekleşir. Ancak sezaryende ilk günler süt üretilememektedir. Çünkü annenin vücudu normal doğumda kendini doğum anına hazırlar ve önceden süt üretimine başlar. Sezaryen ise beklenmedik bir anda olduğundan vücut buna adapte olmaz ve süt üretimi hemen gerçekleşmez.

Sezaryen Doğumda Ölüm Riski var mı?

Sezaryenden sonra iyileşme süreci uzun olduğu gibi hissedilen ağrı da normal doğuma göre çok daha fazla olmaktadır. Ayrıca sezaryen yapılan bir doğumdan sonra tekrar bir gebelik gerçekleşirse bu gebelikler için normal doğum yapma ihtimali neredeyse ortadan kaldırılmış olur.

Sezaryenin zararlarından biri de istatistiklere baktığımızda göze çarpıyor. Sezaryenin riskleri doğum ile dünyaya gelen bebeklerde astım olma olasılığı normal doğum ile dünyaya gelen bebeklere göre çok daha yüksek. Bu ve daha burada saymamızın mümkün olmadığı birçok sebep düşünüldüğünde herhangi bir maruzat olmaksızın sezaryenin tercih edilmesi hem annenin kendi bedenine hem de bebeğe yaptığı bir haksızlık olarak dahi değerlendirilebilir.

Bu Yazıyı Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir